Inici   Situació   Galeria de Fotos   Llocs d'Interès   Fires i Festes   Enllaços   Contacte


LLOCS PER VISITAR

    Altres llocs per visitar són els Jardins Artigas, i el Xalet del Catllaràs. Superada per Barcelona, La Pobla de Lillet és el segon municipi amb més obres de Gaudí. Com en les seves obres arquitectòniques, el famós arquitecte, l’any 1903 a petició de Joan Artigas Alart, va dissenyar aquests jardins basant-se en les estructures i formes naturals i va aconseguir una simbiosi entre l' arquitectura i la natura. Gaudí, no només va realitzar els esbossos demanats per Artigas, sinó que li va enviar dos paletes dels que treballaven al Parc Güell perquè ajudessin en la construcció dels jardins i formessin els treballadors que havien de continuar les obres una vegada ells tornessin a Barcelona, cosa que van fer durant un període de dos mesos, fins que van traspassar la responsabilitat als paletes i mà d’obra del poble.
     Les obres es van prolongar des de 1903 fins a 1910.

     Gaudí va fer el primer viatge a La Pobla de Lillet l’any 1902 per seguir l’evolució de les obres de construcció del xalet del Catllaràs. Aquest xalet era un encàrrec fet a Gaudí l’any 1901 per Eusebi Güell i Bacigalupi (Compte de Güell i mecenes de Gaudí).
El motiu de la construcció d' aquest xalet va ser a raó de que les mines de carbó del Catllaràs eren molt lluny de la fàbrica del Clot del Moro a la que anava destinada la seva producció i de qualsevol lloc habitat. Això va fer necessari construir un habitatge per als tècnics i altre personal que hi treballava. Per aixecar la construcció, es va escollir un indret anomenat “els Prats”, a prop de les mines i en un entorn natural rodejat de camps de conreu i deveses naturals, sense bosc, que permetia una amplia visió sobre l’entorn d’una gran bellesa paisatgística.

LLOCS D’INTERÈS

santamaria      Altres llocs d’ interès son el Monestir de Santa Maria de Lillet.
El monestir fou construït al segle IX i en l’actualitat mostra vestigis d’estil romànic, com la planta de creu llatina, dos dels tres absis originaris i el claustre rústic de planta quadrada. I l’Església de Sant Miquel de Lillet, del segle XII. La seva construcció és peculiar ja que té planta circular i té adossat un absis també en semicercle. La coberta de la nau és amb cúpula semiesfèrica mentre que la de l'absis és de quart d'esfera. A la porta d'entrada hi ha un arc de mig punt amb dovelles. Una de les esglésies romàniques de planta circular més ben conservades, totes dues molt a prop de la casa.
     Església parroquial de Santa Maria. És d'estil barroc del segle XVIII, i en el seu interior es troba un Crist en Majestat procedent del monestir de Santa Maria de Lillet. Es tracta d'una talla de fusta policromada del segle XII de 1,45 metres d'alçada.

     El Santuari de Falgars (any 1049) és un santuari marià a 1288 m d' altitud. Presideix el santuari una imatge gòtica d' alabastre, del segle XV de la Verge de Falgars. La primitiva imatge va desaparèixer, però la tradició explica que un pastor de Saus, va trobar la imatge de la mare de Deu entre unes falgueres. D' aquí prové, es diu, el nom. A mig paratge de Falgars, es troba restaurada la cova on es pot veure la Verge primitiva que es mostra donant el pit al seu fill.
     
Un altre temple romànic és el de Santa Cecília de Riutort. Construïda en el segle XI sobre el cim d'un turó, és de nau única amb coberta de volta de canó. Té una petita cripta on es creu es veneraven algunes relíquies.

      Els ponts. Hi ha quatre ponts que travessen els rius. El més destacat és el conegut com El Pont Vell (segle XlV) és
un pont romànic amb un arc de mig punt i el més antic que travessa el riu Llobregat. El pont de la Petita és del segle XVII i té un sol arc rebaixat.
     
Castell de la Pobla de Lillet. De l'antic castell de la vila, dalt una gran roca difícil d' escalar, tan sols es conserva part d’una paret i una finestra. En el lloc més elevat hi ha una gran creu de ferro instal.lada al segle XIX.
     E
l Mirador del Roc de la Lluna, en plena serralada del Catllaràs, des d’ on es poden admirar unes magnifiques panoràmiques de l' Alt Berguedà.

    El carrilet (inaugurat l’any 1906) i des de l' any 2005 convertit en tren turístic.
Els seus primers anys van ser de servei exclusiu de la fàbrica del Clot del Moro pel transport de ciment, durant els anys vint i següents dècades, el carrilet va prestar un servei inestimable a la comarca de l'Alt Berguedà. des de l'1 de juliol de 2005 s'ha posat en funcionament, reconstruint una part de l'antic traçat del ferrocarril enmig d'un recorregut d'una singular bellesa, sortint de l'antiga estació passant pel municipi de la Pobla, Jardins Artigas i acabant a la fàbrica del Clot del Moro, actualment reconvertida en el museu del ciment.
     
El casc antic del poble d’ arrels medievals (segle Xlll) on els carrerons i places conviden a passejar i gaudir d’un cafè i del bon temps, etc.

Casa Rural Mas El Prat - Telèfon: 662 33 85 77 | ©2011-2013 | Nota legal

Disseny web: sonyadisseny@movistar.es Tel. 93 824 85 07 / 660 69 62 64